Húsipari termékgyártó tanfolyam indul Bács-Kiskun megyében!
Képzés megnevezése: Húsipari termékgyártó
Képzés helyszíne: Mélykút
OKJ azonosító: 34 541 03
Óraszám: 1192 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A133
Elmélet és gyakorlat aránya:
386 elméleti; 806 gyakorlati óra
A Húsipari termékgyártó képesítés rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott fél testek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és
értékesítése.
A Húsipari termékgyártó szakképesítéssel rendelkező képes:
- átvenni a munkaterületet,
- felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
- betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
- elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
- darabolást, csontozást végezni,
- másodlagos feldolgozást végezni,
- félkész és késztermékeket készíteni,
- hőkezelt húskészítményeket gyártani,
- sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
- nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
- húskonzervet készíteni,
- befejező műveleteket végezni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
- betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
- alapméréseket végezni,
- adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
- a félkész vagy készterméket átadni a hűtő
- vagy tároló raktárnak.
A képzés moduljai:
- 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
- 10927-16 Vágóhídi munka
- 10928-16 Darabolás, csontozás
- 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
- 10930-16 Húsipari értékesítés
- 11497-12 Foglalkoztatás I.
- 11499-12 Foglalkoztatás II.
Bemeneti feltételek:
- Iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, valamint foglalkozás egészségügyi alkalmassági megléte
- betöltött 16. életév és a tankötelezettség teljesítése
A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat.
A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!
Húsipari termékgyártó
Képzés megnevezése: Húsipari termékgyártó
OKJ azonosító: 34 541 03
Nyilvántartási szám: E-000526/2014/A133
Képzés helyszíne: Mélykút
Óraszám: 1192 óra
Elmélet és gyakorlat óraszáma:
386 elméleti; 806 gyakorlati óra
A szakképesítés rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- átvenni a munkaterületet,
- felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
- betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
- elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
- darabolást, csontozást végezni,
- másodlagos feldolgozást végezni,
- félkész és késztermékeket készíteni,
- hőkezelt húskészítményeket gyártani,
- sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
- nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
- húskonzervet készíteni,
- befejező műveleteket végezni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
- betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
- alapméréseket végezni,
- adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
- a félkész vagy készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak.
A képzés moduljai:
10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
10927-16 Vágóhídi munka
10928-16 Darabolás, csontozás
10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
10930-16 Húsipari értékesítés
11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.
Bemeneti feltételek:
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Bemeneti kompetenciák iskolai előképzettség hiányában: igen/nem: a képzés megkezdhető 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Életkor: Betöltött 16. életév és tankötelezettség teljesítése
A résztvevők kiválasztásának a módja:
Írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat; foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat.
A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a lakóhelye szerinti területileg illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!
Képző elérhetőségei:
E-mail: nikolett.h@ioszia.hu, WEB: www.felnottkepzes.hu, Telefon: +36 (30) 586-32-29
Jelentkezz!
Üdvözlettel:
“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény.
FELNŐTTKÉPZÉS