A Pincér–vendégtéri szakember munkáját segíti, előkészítő és befejező műveleteket lát el. Az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket végez.(Pincérsegéd tanfolyam) Rendezvények esetén, a helyszínt berendezi, az eszközöket előkészíti, segédkezik a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában.
Munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Alapszinten ismeri a hazai és nemzetközi italkínálatot, részben tisztában van a hazai és nemzetközi vendéglátóipari trendekkel, és az ételkészítési alaptechnológiákkal. (Pincérsegéd tanfolyam) Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.A „Pincérsegéd” a Pincér-vendégtéri szakember 4 1013 23 04 kapcsolódó részszakmája.